Finantare Nerambursabila

Fondurile nerambursabile sau finantare nerambursabila exista în Romania de aproape două decenii, însa odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, adică începând cu ianuarie 2007, ele au devenit mult mai cunoscute românilor, aceştia devenind din ce în ce mai interesaţi de aceste fonduri. Acest lucru este şi normal deoarece ele reprezintă o oportunitate pentru persoanele cu spirit întreprinzător să dezvolte o afacere de succes în majoritatea domeniilor: economic, social, cultural sau administraţie locală.

Finantare Nerambursabila

Proiecte de finantare nerambursabila

consultanta finantare nerambursabila

Un fond nerambursabil reprezintă o sumă de bani alocată pentru diverse obiective însă care nu trebuie restituită. Fondurile nerambursabile – sunt fonduri europene publice; acestea reprezintă o formă de finanţare nerambursabilă acordată de către Uniunea Europeană în scopul eliminării sau diminuării diferenţelor economice între anumite domenii sau regiuni de dezvoltare ale statelor membre UE. Fondurile europene nerambursabile sunt oferite în ideea de a realiza şi menţine o coeziune socio-economică.

Ţara noastră a beneficiat de fonduri nerambursabile atât înainte de aderarea la UE cât şi după aderarea la UE. Înainte de aderare fondurile se numeau fonduri de pre-aderare, iar cele de după aderare fonduri structurale şi de coeziune sau fonduri post-aderare.

Servicii de Finantare Nerambursabila

Echipa de consultanti cu experienta atat in fondurile de pre-aderare cat si post-aderare va ofera urmatoarele servicii:

 • intocmire proiecte viabile, eligibile pentru a primi finantare nerambrusabila  din fondurile nerambursabile/structurale
 • intocmirea planului de afaceri, a studiului de (pre)fezabilitate, a proiectului tehnic
 • definirea posibilitatilor/surselor optime de finantare/cofinantare
 • analiza eligibilitatii clientului in vederea accesarii fondurilor nerambursabile
 • analiza economico-financiara a situatiei clientului in vederea acesarii de finantare nerambursabila
 • analiza solicitarilor clientului, identificarea nevoilor sale, in scopul atingerii tuturor obiectivelor propuse
 • elaborarea documentatiei atat in ceea ce priveste accesarea finantarii prin fondurile structurale cat si in ceea ce priveste finantarea prin creditare
 • completarea si justificarea corespunzatoare a cererii de finantare nerambursabila
 • prezentarea si sustinerea clientului in fata institutiilor financiare
 • negocierea cu institutiile financiar-bancare, in vederea obtinerii conditiilor optime pentru client in ceea ce priveste partea de creditare
 • analiza de marketing
 • asistenta pe tot teritoriul Romaniei
 • alte servicii personalizate, in concordanta cu specificul companiei clientului, cu nevoile si asteptarile acestuia in domeniul finantarii.
 • consultanta economica pe perioada implementarii fondului nerambursabil ( finantare nerambursabila) , management de proiect;
 • asistenta pentru semnarea contractului cu institutia finantatoare;
 • organizarea procedurilor de achizitii si intocmirea dosarelor de achizitii;
 • monitorizarea achizitiilor si intocmirea cererilor de plata.

Finantare Nerambursabila

31 Responses to “Finantare Nerambursabila”

 1. nicolae ovidiu says:

  Cum pot obtine fonduri nerambursabile pentru construirea unui teren de minifotbal??

 2. Pentru a va da un raspuns cat mai concludent va rog sa-mi spuneti unde doriti sa efectuati investitia (urban sau rural) si daca aveti o societate deja infiintata si daca da cati angajati aveti.

 3. pot obtine fonduri nerambursabile pentru un cabinet de kinetoterapie?

 4. Daca si activitatile desfasurate in cadrul cabinetelor de kinetoterapie se incadreaza in clasa CAEN- Activităţi referitoare la sănătatea umană si detineti o sociatate comerciala care are pana in 9 angajati, aveti activitate de cel putin un an fiscal si ati obtinut profit , se poate obtine finantare prin Programul Operational Regional, axa 4.3.
  Aceasta axa este destinata doar pentru microintreprinderi, iar in anul acesta finantarea nerambursabila a fost de 100% pana la o valoare de maxim 200.000 euro.
  In acest moment fondul nu mai este activ. speram sa se lanseze din nou in anul 2011

 5. multumesc de raspuns! nu detin societate ….era mai corect sa zic ” pentru deschiderea unui cabinet de kinetoterapie…”. si da, se incadreaza in clasa CAEN. cred ca e mai eficient sa va caut si sa vorbim personal. multumesc .

 6. Puteti sa ma contactati cand doriti dar in prealabil cu un telefon inainte sa nu fiu plecat pe teren.
  tel 0766.333.292

 7. Daniela says:

  Bunà ziua,

  Asi dori sà stiu dacà este posibil sà obtin fonduri nerabursabile pentru deschiderea unui call center, in Buzàu, cu 200 de angajati.
  Am fàcut anumite calcule si 300.000 € sunt de ajuns pentru acest fel de societate.
  In plus asi vrea sà stiu dacà este posibil ca societatea sà fie compusà numai de un cetàtean stràin (italian) sau este obligatoriu si parteciparea in societate de un cetàtean romàn.

  Và multumesc mult

  Daniela

 8. Catalin says:

  Pentru activitatea tip call center se pot obtine fonduri doar printr-un singur fond POR destinat microintreprinderilor (in momentul depunerii societatea sa aiba un numar de pana la 9 angajati si sa aiba un an fiscal incheiat pe profit) Limita fondului acordat este de maxim 200.000 euro iar proiectul sa fie de maxim 500.000 euro. In acest moment acest fond este suspendat . Nu stim cand va fi activ din nou. In ceeea ce priveste capitalul poate fi integral strain.

 9. Daniela says:

  Domnul Càtàlin,

  và multumesc frumos

  Daniela

 10. Georgescu Cristian says:

  Buna ziua. Asi dori sa stiu daca este posibil sa primesc fonduri nerambursabile pentru exploatare agricola, zona rurala in jud.Buzau, mai exact construirea a 4 sere plus toate utilajele necesare acestora si in ce masura ma puteti ajuta.
  Va multumesc.

 11. Pentru actvitatea de exploatare acricola ( constructie sere) sunt fonduri nerambursabile derulate prin APDRP masura 121. Pentru accesarea de fonsduri trebuiesc indeplinite mai multe cunditii catre trebuiesc sa le respactati. Pentru mai multe detalii puteti sa ma contactati la tel 0766 333 292 sau e-mail: office@consultantabuzau.ro

 12. GRUDEA MIHAELA says:

  Buna ziua. Asi dori sa stiu daca este posibil sa primesc fonduri nerambursabile pe masura 312 pentru un proiect de procesare industrială a produselor lemnoase – începând de la stadiul de cherestea intr-o zona rurala in jud.Buzau , cu utilajele necesare acestei activitati si in ce masura ma puteti ajuta.
  Va multumesc.

 13. Prin accesarea masurii 312 se poate primi finantare pentru achizitia de echipamente pentru prelucrarea cherestelei. prioritate in acesarea acestaor fonduri o au microintreprinderile nou infiintate (infiintate in ultimii 2 ani), care au ca actionar tanar pana in 45 ani sau femeie. pentru obtinerea unui punctaj mai buni trebuiesc indeplinite si alte criterii ca de exemplu crearea de noi locuri de munca.
  Noi ca societate, intocmim documentatia necesara pentru accesarea de fonduri dar si pentru implementarea proiectului.

 14. Buna seara,

  As dori sa imi spuneti daca as putea obtine fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei baze de agrement sportiv,in mediul rural,cu specializarea organizarilor de plimbari pe rau cu barci de canotaj.Investitia maxima 30.000 euro, avand 5 angajati.

  Astept raspunsul d-voastra!

  Multumesc!

 15. Daca activitatea dumneavoastra se incadreaza in unul din codurile caen prevazute in ANEXA 9 de la ghid nu este nici o problema.
  descarca Anexa 9 – http://www.consultantabuzau.ro/documente/POR/Anexa_9_-_Lista_actiunilor_conform_codurilor_CAEN_M312.doc

 16. Buna seara !Precizez ca detin un teren de 3ha la 15 km distanta de orasul Buzau si mi-as dorii sa pot construii un fel de club in aer liber cu piscina,bar discoteca …..credeti ca as putea obtine un fond european neramburabil??Va multumesc

 17. Buna ziua

  Pentru activitati de comert si bar discoteca nu se acorda bani din fonduri structurale.
  Singurele fonduri pentru aceste activitati sunt fonduri guvernamentale pana la o valoare de 100.000 RON.
  pentru mai multe informatii puteti sa ma contactati telefonic

 18. Dany says:

  buna ziua
  pentru a obtine fonduri nerambursabile pentru un teren de minifotbal langa buzau la max 5 km, trb sa detin teren sau se poate achizitiona din banii primiti la o adica ??

 19. Daniel says:

  buna seara
  as vrea sa stiu daca pot primi fonsuri nerambursabile pentru o afacere cu struti ? astept un raspuns

 20. Catalin says:

  Se poate obtine si pentru cresterea stutilor. Adresativa centrelor de consultanta ale directiei agricole.

 21. Catalin says:

  Pe nici un fond nerambursabil nu se da bani pentru achizitionarea terenului. cand se depune un proiect trebuie sa aveti teren, iar cand se realizeaza constructie trebuie proiect de constructie cu avizae si certificat de urbanism.

 22. bogdan says:

  detin o spalatorie auto de aproximativ un an si doresc sa achizitionez utilaje pentru un service moto , si sa fac si linie de productie pentru piese . Detin o hala industriala . Pot obtine fonduri ?

Leave a Reply